Bombho, mölja och Lasangie

Liten avstämmning igen nu då kanske... =)

Varit en lugn vecka sedan stockholmia, inte företagit mig så mycket och det lilla jag faktiskt gjort klarades av på tisdagen redan... tvättning, fönsterputsning och blomplantering... skulle ha putsat flera fönster under veckan men vädret har spelat mig spratt och varit ömsom vin ömsom vatten.

Har hunnit med att riva av en del i den gamla filmsamling och ett par nya filmer med för den delen.... ytterligare en jordgubbshostefilm... vad är det med dem egentligen? ska alla filmer vara såhär knarkade i år?!?

Aja nu till helgens bestyr.. Fredagen inleddes med en svängom i lägenheten med städning och dammsugande på schemat. Sen var det slappande och vilande fram tills det var dags att ge sig av till selmas för jobb trodde jag... men ack vad fel jag hade... det var ju bombhot i LA underfredagen och våra sheriffer fick spärra av och spatsera runt på stan. Spärrarna släpptes inte förrens någon halvtimma efter det att vi skulle ha öppnat varpå det blev som så att vi inte öppnade tanten alls.... direkt mot sommarkrogen istället. Första timmarna var det näst intill heldött. Var mestadels kaffedrickande och båtkocksångest att pyssla med. Det ordnade upp sig något senare på kvällen då det strömma till en hel del folk för att avnjuta det Nyhammarska coverbandet som bjöd på speleri. Tur det då kunde värden stå i dörren och sjunga med och dansa under långsamma stunder.  Kvällen förvånade insats stog den lilla storbrytaren för... en 20åring som spontanhånglar upp en 50+are medans han passerar förbi.. aja mycke ser man när man står där, jag lovar =)

Lördagen var helt fullspeckad och inleddes med en del städande igen faktiskt. Fast förmiddagens huvuduppgift var att förbereda lasangen eller som den senare på dagen döptes till lasangie ;-). Det blev en best som fyllde långpannan både högt och lågt.. jöses var rädd att ugnen skulle falla i bitar när man stängde in besten. När alla förmiddagsbestyr var avklarade så bar kosan av mot söderbärke och den årliga möljan. Av alla småstäders småmarknader måste detta tillhöra de småigaste *fyndig*. Det var baskemig inte mycket att ha vill jag lova. Men glad i hågen släpade man sig runt i centrala Söderbärke, dagens fynd var en påse brända mandlar.. det var allt av värde på den möljan. Lyssna lite på halvfräcka vitsar och musik á la iggesundsgänget också.

Därefter styrdes kosan mot LA igen för att avnjuta besten... ja lasangien. Det åts massors, mycket massors tillochmed trots att alla fyra jätte hungriga munnar var mättade så var det mera än halva lasangen kvar... och detta trots att salladen glömdes kvar i kyleskåpet. När alla tjockmätta lasangieätare hade vaknat ur sin paltkoma så åkte jordgubbar och vispgrädden fram istället... Pust jag blir mätt av att skriva om det =). Då tiden började tryta så försvann övriga tre i sällskapet mot andra festligeheter medans Väs skulle återigen dra på sig västen och övriga värdkläder för att återigen värda selmas och sommarkrogen.. selmas var två timmar total tristess då det endast var 15 besökare där och inte en enda verkade ha druckit mera än mineralvatten.

På sommarkrogen var det iallfall några flera besökare men det var baske mig inte så värst många flera, förrens runt halvtolvhugget då alla skulle ramla in samtidigt och under en kort stund var det en del att göra. Kvällens undran bestog i ett sms med ett senare konstaterat syftningsfel som skapade en viss förundran.  Det var nog trots den större folkmängden en lugnare kväll än fredagen, ska det vara såhär lungt en löningshelg?!?. Kvällen avlöpte förhållandevis fort ändå, och jag har märkt senare att jag fick in en sån UNDERBAR klocka på en viss herr vilsenkvist genom att grabba ölen som han försökte smuggla ut, han hade tydligen skrutit i sitt sällskap om att han alltid smugglade ut en öl när han gick därifrån Väs - Stenqorkad 1-0 =P. Annars så var det mycket städning på programmet efter stäning.. mycket mera.. tänk vilken skillnad det gör om personalen jobbar istället för att prata *tackar de två tappra själar som förbarmade sig över glasen på fredagen*. Efter en lång stunds städning fick man sällskap av lasangie som hade lovat att ragga på värden för att få följa med honom hem, så mycket raggande behövdes det då inte... Blev en vandring hemåt och man fick bevittna en arbetskamrat som var mera på lyset än vad hon verkade och tydligen inte alls såg oss. Väl hemma så avnjöts ett glas vatten och nästan en hel banan, skriver nästan en hel eftersom det tydligen låg en lite snutt kvar på bordet nästa morgon..

Söndagen avflöt i ett ganska sömnigt stadium, med försök att bli piggare, måste vara ovanan att jobba två nätter irad som gjorde väset så trötter, förmiddagens springning blev inte av alls då bägge Lidingökombtanterna var alldelses för trötta. När Väset senare återbördat lasangien till Söderbärke regionen så hamnade han på soffan och sov en timme, innan han slog sig ner vid datorn där han kvarblev till klockan halv 10 då ögonen inte orkade vara med mera och insidan av ögonlocken blev allt för intressanta. Jöses jag undrar när jag sov så länge utan att vakna en enda gång sist.. .blev väck att ett fika? sms vid 11-tiden.. detta ryckte mig upp ur den enda nattliga drömmen jag minns.. drömde om att jag jaga spindlar på ett apotek.. när jag väl fångade dem så roade jag mig med att kasta dem på folk som var jätterädda för spindlar *någon som kan det där med drömtolkning kan ju tala om för mig vad som menas med det*

aja nu har jag pladdrat färdigt för denna gången *vinka*


SSS... Semester, Småland och Stockholmia

Jahaja det var ju ett tag sedan man sist plitade ner någe tok här men jag ursäktar mig med att jag inte har haft någon större tillgång till en dator under nån vecka eller så... Har klarat av den första semesterveckan nu, kommer troligen vara den veckan då det hände mest när man senare summerar semestern... eller kanske den veckan då det hände mest när man summerar sommare... det återstå att se =).

Ja som sagt... direkt på lördagsmorgonen efter sista arbetsdagen barkade det av ner mot småland... det moderliga päronet hade ju kommit på idén att fylla år.. och dessutom ett jämnt antal och trilla över på den sk. döhalvan (något jag gärna påtalat under veckan =).. jaja jag är en liten smula genomelak). Men det var inte en rak resa ner till lilleputtlandet, det blev ett stopp i Linkeboda för införskaffande av diverse extraljusattiraljer och en fika i pedalstället (pedalhemmet). Sen brakade det av resten av vägen till päronen... det tog inte så lång stund att konstatera att det mesta var sig likt i hemhålan. Blev en ganska lugn vecka förutom på tisdagen, då det var kalas i trädgården och ätande av pastasallad i olika omgångar så att magen stog i alla fyra hörnen. När det senare på kvällen lugnat ner sig en smula och det bara var gäster kvar som jag inte lägger någon större vikt vid att träffa klädde jag om i träningskläder och drog till skogs för en 7km runda i måttlig takt. Resten av veckan flöt i lagom lugnt tempo utan några större utsvängingar förutom ett kaffe rep i hultserum med en gammal klasskamrat frän gymnasiet som fått för sig att flytta tillbaka.

Fredagen var mestadels vigd för att resa och jag var uppe i ottan... eller ja i åttan iallafall =P. Målet för resan var vår kära hufvudstad. Väl framme konstaterad jag att vädret verkade vara bättre än på flera dagar och kan väl i efterhand säga att det var helt rätt helg rent vädermessigt. Första punkten efter ankomsten var att inhandla diverse attiraljer för fredagskvällens grillfest.. det sluta med att vi hamnade på diverse olika affärer i olika storlekar men jag måste medge att mången mat ser betydligt osmakligare ut när de ligger i resturnangsize förpackningar. När allt var inhandlat hann vi lagom hem innan karamellen och prinsjägerskan anlände till hufvudstaden med buller och bång... eller iallfall brak när prinsjägerskan kastar paraplyn omkring sig. Grillingen var en munter tillställning med många skratt och dåliga historier =P. Det var en ganska lagom fest med inte allt för sanslöst berusade människor förutom vissa som somnar bland skorna (japp bildbevis finnes). Kvällen mest chokerande händelse: Satt ensamen i sängen och språkade med de vid datorn placerade tu när det plötsligt dyker ner fyra glada festare i sängen. En av dem gjorde chocken ännu värre när hon slet tag i den vässka handen och lade väset brevid sig lite smått oväntat... det var tydligen inte så nog vilken festare man höll i handen och smekte på =), tänker inte klaga men en smula chokerande var det =).... Platsens rättmätige(?) ägare återtog senare sin plats när väsare behövde avlägsna en del av kvällens inmundigade drycker... nej nej.. inget samtal med ulrik... den helt naturliga vägen var det =). Platsen i sängen var för länge sedan bokad men jag fick agera ryggstöd åt en helt slutkörd konsertbesökerska.. hon snusade in till och från så någon sövande effekt har man nog.. .sömnpillret sir Väs.. HAHA.

Lördagsmorgonen började med att man fick vara lussebullebakssällskap och sedan lussedegsjäsprommenadssällskap =) *hitta på nya ord är roligt red. anm.* Det hade ju skvallrats om Jul-I fika i solen någon dag... vilket glömdes bort hela tiden.. men bullarna bidde goda ändå. Efter prommenerande och bakande "sparkades" övriga sömntutor ur sina sängar för att dagen inte skull försvinna helt, eller okejdå riktigt så illa var det inte men ändå.. alltid kul att jävlas lite extra. Vi for efter frukost mot hufvudstadens centralare delar för en dags shopping och tydligen det allt populärare gummisnoddshoppandet. Kamrer H hade fått nys om att i Carl-Gustavs trädgård var det minsann festligheter med diverse events... bland annat bungee jump. Lördagens hoppare var Kamreren själv som efter att ha skakat färdigt summerade att detta var nog ett av livets absoluta höjdpunkter =). Hopparen belönades med en tröja. När detta var avklarat så var det affärsränneri som stog på schemat, det blev en hel del av den varan faktiskt... en hel massa faktiskt. Väsets inköp inskränkte sig till ett armband till den största träningskompisen (ipoden) och en bok att mala genom på semestern. När alla ben var uttröttade bar det av tillbaka till Kamrerbostaden för att ge skosovaren sin tröja som han vid flertalet tillfällen under fredagens grillfest misslyckats med att få me sig, men vem vet han kanske klär i vit platspåse. När alla kvarglömda tröjor givits till dess ägare så drog sällskapet till bro för att inspektera marjasin. Okej då det var inte det enda målet.. vi skulle äta och titta på jordgubshoste filmernas film *nynnar* "we are two ventriloquists, ventriloquists"... pust tjockmätta och toklsluta somnade vi senare på hotell bävern.

Även på söndagsmorgonen vaknade väset och karamellen tidigare än de övriga tu varpå det bleslutades att öven söndagen skulle prommeneras in runt kvarteren.. Sen var det avfärd mot den kungliga trädgården igen då karamellen hade beslutat att hon minsann inte skulle slås på fingrarna av en kamreruschling och även hon tänkte slänga sig i en gummisnodd... sagt och gjort så blev det och det verkar som om hon gick en smula längre i sitt lyckorus och uttryckte sig i att det var bättre än sex och att det måste liggas i för att toppas =). Efter detta var målet gröna lund och karusellåkning.. Det bidde kvastar, spökhus, hiphopsnurrar, vilda musen och nå jetline. Det märks att man blivit äldre på 10 år, det gav inte alls samma kickar som som 1997 =). När alla var karusellade och nöjda så åt vi glass och tittatde 5 minuter på tobbe trollkarl... han bevisade att storleken på staven har betydelse... ja på trollstaven altså.... Slutkörda och borttrollade vankade vi vidare mot den sista punkten i protokollet... gratis standup på big ben. Det är en "klubb" där dessa komiker testar sitt nya materiel och det fanns väl i bakhuvudet att allt kanske inte skulle vara på topp. Måste medge att jag bedrog mig... ack så bra det var. Det var tanter som filosiferade om de blå postlådorna var internet... vad som händer om man släpper navelsträngen efter man klippt av den, en hyperaktiv ringrostig ståuppare med kroppsbyggnad som en kemtvättsgale och en galen mimare som var i världsklass. När krutröken lagt sig konstaterade såväl publik som komiker att det var den bästa showen någonsin på big ben.. snacka om timing med besöket.

Måndagen var en dag i resans tecken och det märktes på de tre hemvändande latiskusinerna att det var en sliten skara som anlände till dalom lagom till lunch. Tuffade den sista vägen hem från resturangie med hopp om att kunna skölja ner en kaffe och somna en lur på soffan innan jag gav mig ut på en träningsrund... men ack vad jag bedrog mig... möten med diverse mostrar drog ut på tiden och det blev ett glas vatten och en stund vid datorn istället... Lagom efter hemkomsten visade sig att resturangie hande bakat bröd och bjöd ut väset i obygden på te och nybakat linfröbröd.. Mums fy bubblans va smaskens det var =). När väset efter brödmumsande och te+kaffedrickande hamnade hemma så stöp han i säng som en fura!

aja nu har jag skrivkramp som bara en väsare kan och ska vila tentaklerna. .hade tills nästa gång vi höres *vinkar*

Pirmat, Prinsprat och Trädgårdssvettningar!

Tjaaa.. fredagen var väl inte nå speciell alls man jobbade ju eftermiddag så det bjöds inte på några större utsvävningar.. det var ju bränbollstunering på Scania men jag hade absolut ingen lust att spela brännboll och "supa" med det folket... eller jag ska jag vara helt ärlig. .de flesta skulle det nog funka med, men vissa är ju säkra kort på fjortissfyllor och det får jag nog av när jag jobbar i helgerna...

Börjar faktiskt märka av att det är ett tag sedan jag jobbade någon helg.. det känns lite ovant.. men ledigt från det kunde jag nog behöva lite med det var ju flera månader där det var väldans många pass, både på gott och ont.. jag menar pengar gör man ju alltid av med så, men att jobba 6 pass på en månad lämnar inte några större utrymmen för socialtumgänge och eget festande. Har förresten blivit tillfråga att ta över rollen som "schemaläggare" för kroggjobbandet, då nuvarande fyllekaja ska bli sheriff. Känns både lockande och skrämmande, det vore lite småkul att jobba lite närmre de beslutande organen, men det känns ju även som om det bara är ideellt arbete som man inte får något större erkännande för, men vad vet jag.. jag har ju inte provat.

Lördagen började i lugnt tempo med en tur till borlänge för att lämna tillbaka mp3spelaren för andra gången och för tittande på bärbar dator åt prinsjägerskan. Det gick väl sisådär kan jag säga, lämnade tillbaka spelaren igen, men denna gången tog jag ingen ny, det fick bli penningar i handen istället.

*** Skickar här en allmän varning för att marquant's mp3 spelare uppfyller den gamla klyschan "man får vad man betalar för".***

Det blev ingen bärbar dator heller ,vi hittade ingen som passade fröken....
MEN jag stötte på en person som jag helst inte vill träffa alls mera... någonsin.. vafan gör han ute, för det måste varit han... det borde ju vara ett par år tills han går fri. Både jag och prinsjägerskan var ense om att det var han med.. mycket förbryllande, får hoppas att det bara var en bevakad permission..

Aja, hem bar det efter ett par timmar i affärer bar det av hemmåt.... Det var inte så mycket annat att göra en att ta en sväng med snabeldraken och sätta sig vid dator och vänta på att besökaren skulle komma hit innan det bar av på förfest.. blev sittande lite väl länge så det blev stressigt på slutet så när jag var klar var jag uppe i varv som sjutton, känndes som om jag skulle kunnat springa runt i lägenheten *golvet->väggen->taket-väggen->golvet*. Mot prinsjägerskan med öl, vodka och virke i högsta hugg. Roligheterna började redan är vi skulle lasta ur bilen... det första man får i näven är en påse med bh:ar och därefter en handväska.. känndes som om den kvällen redan var gjord =P.. en liten kommentar om dett lockade fram lördagens absolut mest ihållande och krävande skrattsalva då bägge inblandade noterade en viss form av utmattning i magtrakten. Förfesten var också en liten historia för sig då de båda flickorna satt och tittade igenom en påse med gamla bh:ar som skulle slängas (nej inte samma påse som vid ankomsten). Sen bar det av ner till piren med ett litet stopp vid tanka för att tanka plånböckerna =)..

Piren ser ut att ha blivit ett bra ställe och maten var riktigt god, tog getostgratinerad fläskfilé med klyftpotatis och kantarellsås... MUMS! Till dessert blev det cheesecake med passionsfruktssås(?). Efter att denna ljuva måltid avnjutits i goda vänners lag åkte vill tillbaka till prinsjägerskan för mellanfest.

Det efterföljande trädgårdssbesöket var en ganska städad tillställning men det rådde ökenhetta på dansgolvet och även öken i DiscoJockens musikval så efter ett par låtar fick det vara nog och jag förpassade mig ut i den friska(?) luften för att kyla ner mig några grader eller sju. Det blev inte mera rumpskakande än så det bestämdes att vi skulle gå hem och sova istället, vilket blev fallet. Vaknade tidigt, runt 6 av någon jeffla andledning men efter någon halvtimmas skitsnack så lyckades vi somna om och vi låg kvar och drog oss till halv elva... Trots detta är man fortfarande trötter.. hur f-n går det ihop? Frukosten avnjöts tilsammans med "the last king of scotland" i horizontalläge i soffan


Aja, det var nog en någorlunda korrekt summering av helgens begivenheter.. nu är det bara att jobba av den sista veckan innan semestern *drömma sig bort* det ska bli såååååå skönt att ha 4veckor ledigt. aja hade så kanske vi hörs igen

En start och kanske en forsättning (aka. en byafest)

Jahaja, ska man prova på detta nu då, det ska ja vara populärt att blogga har jag hört... så vad sjutton.. jag ger det ett försök iallafall....

Kanske blev en lugnare helg än väntat... statsfest och allt.. hade ju fjolårets bravader att luta mig tillbaka på. Kanske så hade en 2 veckors elak förkylning med saken att göra... feber och halsont är ju inte optimalt att ha på sommaren direkt. Jag låter till och från som Leonard Cohen... 4 flaskor whiskey senare... eller kanske sir Väs därav smeknamnet för bloggen...

Det var en synnerligen härlig tillställning började så smått på torsdagen redan med ett litet besök ute i folkvimmlet lyssnandes på Martin Stenmark okej jag vet att det inte låter alls som jag och det var inte heller, jag följde helt enkelt med som sällskap när det skulle tittas på honom. (musiken var av sekundär betydelse). Det var ju inte fy skam att mingla runt i folkhavet trots allt, vi gick därifrån ganska tidigt. Jag skulle ju jobba dagen efter och några jätteutsvängingar är ju inte att rekommendera när man ska upp 04:00, kan ju inte säga att jag var utvilad när jag vaknade men lite frukostsällskap är ju alltid välkommet.

Fredagen var en annan historia, kom hem från jobbet och tänkte att jag skulle få ett par sköna timmars sömn.. men men icke, lagom jag höll på att slumra in så ringer "chefen" och undrar om jag kunde ta ett pass på krogan.. icke sa nicke.. jag hade ju främmande på ingånde från diverse hörn av Svedala. Efter att så bryskt blivit väckt mitt i inslumrandet blev det inte mera sömn, men andra snusade desto bättre. Det blev till att ta fram stora kastrullen och laga mat istället.. Skrattgratäng för ett helt kvarter, verkade vara uppskattat av samtliga och nersköljdes tilsammans med diverse trampankalium under glada diskussioner och skratt. Den måltidens högtidsstund var iallafall en himmelsk saffransglass... verkade enkel att göra men ack så god den var, tack karamellen.

Efter matande och inmundigande var det dags att dra ut på den beryktade staden för: Smärta(i form av artisten PAIN), tivoli, spyende bordsgrannar i öltält, rosenström i fjärran, letande efter kissebuskar, roliga och smått galna sammanträffande som skapar frågor hon mången, på hoppade fötter, galna upptåg samt sammanträffande med allt roligt folk.

Lördagen började segt.. det var en smula slitet på flera håll och det kassa vädret spelade väl sitt till... det hade ryktats om tidig uppstigning för en tur ut på staden redan vid 09:30 (jag frågar fortfarande varför?!?). Jaja, det vaknades tidigt.. väldans tidigt för att ha varit en utenatt... man ska inte vakna vid halv sju eller nåt då.. och man ska framförallt inte känna sig piggelin... Men det var ju inget ett session med The boss kunde åtgärda.. det hade ryktats om insomning till den men vi upptäckte att det var tvärt om.. somnade gjorde man när man vände på sig och stängde av tv:n. Efter uppstigning några timmar senare så inmundigades det en lite frukost och slogs ner vid tv:n.. det slutade med att bägge soffpotatisarna hamnade på golvet under en filt... men som vanligt får man ju inte vara ifred när man lagt sig tillrätta.. vi sånna slötilfällen vill man inte ha information om kristna sammankomster... förbaskade dörrknackare...

Sedan var det diverse spring på stan med fika och matande.. och en upphittad gröhnsak, vi hittade han i ett öltält (förvånande va). Ingen kände sig i form för att dra igång något större partajande när vi åter hade landat på soffa. Men varefter folk droppade in och hamnade på soffan så infann sig även feststäminingen.. vilken växte ytterligare på väg till stadskärnan (det kan ha något att göra med att det på under 1km gick åt 70cl redbull/jeager blanding i sällskapet). Kvällen var fylld med en massa skoj... såsom "mogendans" (tack för komplimangen där), det var pumpbolag och rotvältor om vartannat, letande efter kissebuskar(igen), fylleslag, bortgivna nycklar, matköer, apelsinstölder, prinsjakt, och en väldans massa tappade hakor och frågande blickar (tackar enormt för det, det var en mycket härlig upplevelse).. samt en sömnig pastor som knappt han till soffan innan han somnade.. och sov gjorde han ;-)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0