Gubbtjyvar, Beundrarinnan, jobbstrul och LBK on tour.

Börjar väl med en kort summering av förra vecka.. ojoj.. stackar kroppskrället.. 52km löpning på en vecka... den hatar mig säkert och kommer utkräva sin hämd. Förutom det en jättelugn vecka och saker började så smått hanka sig mot det normala igen... karamellen hade ju tagit sitt pick och pack och återgått till att vara linkebodabo, inte utan att det känns lite tomt att inte ha henne här att hitta på en massa galna upptåg med, nåja det finns väl andra knäppgökar att terrorisera *elakt världsherraväldesskratt*.

Det blev ju sedemera helg och sånt... krogjobb på fredag var det planerat, väntade mig en ganska lugn tillställning på sommarkrogen, men ack vädergudarna var inte nöjda med veckans offrande och avlossade en rejäl regnskur precis vid öppningsdags, detta resulterade i att det bidde selmas för hela slanten, med trubarurer inomhus. Det var en lugn tilställning förutom en vresig mustachherre som hade sura släktband inne i baren vilket gjorde att han vänligen ombades att lämna lokalen. Det föll inte herrn i smaken då röster skulle höjas och knuffar skulle uttdelas.. .tillslut tar även en västålamod slut och han bestämde att gubbtjyven skulle ut.. sagt och gjort, de sisådära 30kilonas övertag i väsets favör talade sitt tydliga språk när gubben försökte spjärna emot... eller så att säga.... han följde med vare sig han ville eller inte... något lagom sur och adrenalinstinn återgick väset till sitt vanliga lugna jag och avnjöt en därefter lugn selmaskväll....

Kvällens höjdpunkt var när beundrarinnan gjorde entré med den än så länge lustigaste raggningsrepliken jag råkat ut för. "En av era värdar sa att mina bröst såg fejk ut, gör de det". Herregud vad svarar man där, viss de ser fina ut va men man kan ju inte stå och råglo i arbetsbeklädnad. Beundrarinnan är en kufisk filur, en mysterium lite av.. undrar vad jag har sagt åt henne eller är det bara "uniformen" som lockar. Aja hon har ju varit föremål för ett och annat leende hittils i karriären, får väl skicka till na mitt telefonnummer någongång och be henne ringa när hon är nykter =P. När hela hiet blivit mer eller mindre hemkörda långt efter stängningsdags blev det städning och afterworköl som sigbör när det är den uppställningen som matchas i barregionerna. Lite lagom utmattad och skitslut vankade väset hem till furuborgen och somnade nästan innan han klev in i sovrummet.

Lördagen börjades med lite småslö städning av lägenheten, vilket i sinom tid utmynnade i kaffedrickande och hängande vid datorn. Väset tröttnade emellertid på detta och masade sig iväg till sommarkrogen för att snacka skit med kollegan i dörren och annat lösdrivande folk som man känner mer eller mindre. Många av barfolkskollegorna hade spenderat kvällen och nattens intåg på kräftskiva eller var det nu var för galej och de började såsmåningom ramla in på sommarkrogen mera eller mindre rusiga. Hängde runt med några av dem och snackade skit när plöstligen plommonägarinnan kläckte idén att väset skulle skaka rumpan på trädgården.. nåja han räddades ganska mycket av att det var skumparty, vilket gjorde att man hade blivit så blöt och på övervåningen råder som vi alla vet värme som får saharas stekande sol att likna en kylklamp.. det enda dansanta som blev av var att han tog en svängom med plommonägarinnan till en av kvällens avslutande lugna danser. Mot bättre vetande följde han sedan med till "donken" som sällskap.. urk jag gillar ju inte ens lukten där inne.... stackars folk som jobbar där... ja alla utom en då =). Vinglade därifrån någon halvtimme tidigare än det numera så omskriva sexuella aktiviteterna som det stog om i tidningen. Söndagen var en lathetens dag som bedrevs i soffan eller framför datorn fram till trehugget då det var en löparrunda på schemat. När man svettats klart och duschat bar det av till monte carlo, ja inte furstendömmet utan pizzerian för att sällskapa med plommonägarinnan över en pizza, det var ganska gott men jag konstaterade återigen att karamellen har rätt. Pizza är aldrig så gott som man tror när man beställer.


Förra veckan var den första efter semester *snyfta* fan vad sommaren har försvunnit iväg fort.. aja det var ju bara att masa sig iväg för att jobba av den första veckan i falun.. men jöses vad saker kan strula under en vecka, det var ju helt sjukt vad mycke saker som kan gå fel... det var många fel som var trasiga och därefter gick sönder =). Jobbandeveckans bedrift får väl anses vara att jag skar upp ett litet sår på vänster vad mot en brygga... det var inget jättesår men det tyckte om att blöda iaf, när blodflödet sinat och jag inspekterade skadan visade det sig att det fortfarande satt metallflisor kvar i blodgeggan så det var ju bara att leka doktor och gräva lite med fingrarna. Hela veckan kändes mestadels som en enda stor uppladdning inför helgen, då väs och hans bowlingkamrater tog sitt pack och drog söder ut mot staden Norrköping (tydligen kallat snoka av invånarna). I Snoka annordnades nämligen challenge cup till viken arrangörerna nöjsamt hade inbjudit LBK att deltaga..

Herrjöses vilka resor det kan bli när vi är på turné.. det började redan efter några kilometer med kvarglömda matchkläder varvid ett av ekipagen fick göra ett lappkast och återvända till grangärde för beklädnad.. detta gjorde tyvärr att det uppstod en skilsmässam. Det låter nog allvarligare än vad det var, men det visade sig att bilen som vände även  fraktade kaffet till den planerade fikapausen och det andra ekipaget fraktade smörgåsarna. Detta gjorde ju då att fika på skilda platser bidde en smula omöjligt. Nåväl efter en stunds väntande anlände faktiskt ekipage två och fikat var åter en sammanfogad enhet. Noterbart annars om nerresan är tydligen att den gps-tanten som pratar mest hela tiden verkar ha problem med att välja vettiga vägar tidigt en lördagsmorgon... hon fick ändra rutten mången gång innan det blev den kortaste vägen hon visade... den vägen vi redan visste på förhand var kortast.

Aja, väl på plats var det inte alls så lång tid kvar till första matchen sådet var mestadels bara att skutta i matchkläderna och ut på banan och kasta boll... och som man kastade boll sen då... efter två seriers summering visade det sig att väset och spelpartner hade skrapat ihop 997 poäng!... synnerligen respektabelt på 4 serier =). Det fortsatte något lugnare och väset landade senare på en totalsumma på 919p på sina 4 serier... 13-7 til laget mot ett team mariestad som verkade en smula förvånade över överkörningen. Lördagens andra match var en helomvändning så det förslog då ingen av LBKarna utom gretzky kom upp i samma standard som matchen innan.. förlust med 5-15.. Sen vart det ingen mera match den dagen då Bk Flax hade dragit sig ur i sista stund.. illa illa, men 2 lättförtjänta poäng som vanns medans lbkarna avnjöt öl, mat och minigolfturnering. 

Somliga lagkamrater lade stor vikt på att att hålla vätskebalansen uppe på en hög nivå vilket medförde en hel del mer eller mindre komiska situationer med bortsprugna sovplatser, läckande burkar och skällande hundar. På söndagen var det tidig match 07:30 är okristligt tidigt att kasta kula.. speciellt då en del besökt palats och annat under natten.. aja en hyfsad insats i en match som faktiskt var jämnare än resultatet anger ... förlust med 7-12.

Sen bar det av hemåt, det var en resa som spenderades ömsom skitpratandes ömsom sovandes.. väl hemma visade det sig att det var ov-möte kl 18:00 så lite städning i det vässka hemmet sen så bar det av till repan och ett par timmars skitsnack och skvaller med små inslag av vesäntligheter...

Det får nog vara allt för nu.. nu har jag skrivit så fingrarna blöder och tangentbordet glöder...


eller en sak till... nu kan man vara lite glá... the boss kommer till svecia.... undrar bara vilket datum i december han väljer... =)

kroppsplågeri á la väs

Pust! Min kropp måste undra vad den gjort för illa såsom jag plågade den förra veckan. Eftersom söndagens träningspass blev inställt på grund av stjek i piggeriet så blev man ju tvungen att ta tjuren i hornet... eller hur man nu säger... Nåja snörde väl på mig skorna med önskan om att kunna ta någon extra kilometer mot normalt... det blev det.. många faktisk... när gåshuden, krampkänningarna och svettningarna upphört hade hela 19km avverkats med mestadels ett leende på läpparna.. tänka sig... det kanske finns hopp om att klara 30km vändan den 29spetember iallfall. "Nu kan du ju inte springa annat än 30km" som karamellen så fint uttryckte det. 

Tisdagen trodde jag att det skulle bowlas på... men icke.... tänk om man kunde lära sig vilka datum saker och ting är. Det var nog tur att det inte var på tisdagen vi skule träna bowling för då hade väset behövt använda handikapphjälpmedlen =). Det var inte den enorma träningsvärk som förväntades men man var ganska skröpplig ändå. När man satt hemma infann sig ett visst sug efter att träna ändå, vilket efter moget övervägande slutade med att jag tog en prommenad runt kvarteret och köpte glass.

Onsdagen inleddes nästan omgående med ett 7km jogga ur benen pass, något som verkligen gjorde nytta.. jöses vad tungt det gick, nu vet man hur det känns att ha fötterna ingjutna i betong. Var inplanerat en fika på stan med prinsjägerskan men hon beslutade att hon skulle åka till storstaden borlänge och shoppa.. hon skulle höra av sig när hon kom hem... pyttsan...pffft... det tog ju ända till torsdagen. Det blev så att fikat skjöts fram till torsdagseftermiddagen efter säsongens andra bowlignträning som gick av stapelen nere i hallen. Det var lite mera folk denna gång faktiskt. På torsdagseftermiddagen smög sig träningsabstinensen på igen.. illa illa... funderade en bra stund på vad jag skulle ta mig till innan karamellen kläckte idén om en guidad tur i Söderbärke, sagt och gjort tog saaban till los panchos husos och avgick därifrån vid 21 tiden för att vandra runt hela söderbärke med omnejd under en och en halv timma.

Fredagen var vigd till att slappa.. haha.. trodde jag.. slappade en del fram till lunch när jag bestämde mig för att minsann ge mig på en liten runda på spåret idag med... 12km blev det.. även om det gick en smula jättetungt. Lagom man kommer hem så ringer kollegor och vill byta pass, jaja det slutade ju med att jag bytte och fick skutta i västen och snällt stå i dörren och se trevlig ut... trött som ett as =), tyvärr var det ingen som raggade med sig hem denna gången.. hade en 40-taggare som var väldans strykig av sig men usch och fy för sånna. Men nästa gång ska jag fråga om de inte har någon söt singeldotter som är trevlig. Kvällens attraktion var annars herrn som beställde in 4 öl vid barstängningen, satte sig vid sitt bor och somnade. Efter någon minuts slumrande började spektaklet.... en 5 minuters sovande nysattack med atjooon var 15sekund... underhållande för en uttråkad löparganlning.

Lördagen var egentligen inte tänkt att vara annat än uppladdning inför kvällens festligeheter, men som vanlig kan saker och ting ändra sig fort. Det karamellska sällskapet till fotbollstittande hade fått förhinder och hade inte tid att följa med och efter som jag inte hade nåt annat vettigt för mig beslutades det att jag skulle följa med på bollsparkande i den inte fullt så fagra staden. Det var mycket spark och lite fotboll under den matchen vill jag lova, bägge lagen verkade vilja illustrera tvättäkta hawaiifotboll i dess ädlaste former. Matchens huvudattraktion måste ha varit att man tydligen har utrustning enligt kajsavarg metoden "man tager vad man haver" då man anväder en garderobsdörr som bår =). Eller vänta nu huvudattraktion var nog den himmelska kladdkakan som avnjöts i paus. Sen bar det av till karamellpäronbostade för att utnyttja optionen om att provsmaka den smarriga glasstårtan, japp det hölls vad som lovades, den var smarrig =).

Sen var det fest hemma hos bull och kastrull, en brokig skara öldrickande, kubbspelande och allmänt skitsnackiga skara knasbollar som festade i timmarna... ehrm många iallfall. Kvällens roligaste händelse var nog att vi övertalade prinsjägerskan att vara raggig på stenqourkad... ojojoj vad han svalde betet haha sällan har en så annars vimsig man varit vimsigare haha. Sen bar vissa av oss iväg på stan. Då grönsaken tog en smula längre tid på sig än stenquorkad och gammelprinsen så hamnade väset och gröhnsaken lite på eftterkälken, tog en annan väg och hamnade slutligen i vimmlet utanförsommarkrogen istället för på trägården. En smula alkoholhalt anlände man lite väl sen till trägården och konstaterade att gå in var onödigt, det var roligare att tjöta skit med folk samt titta på pungkulorna när de övermannade två elaka festare. Gammelprinsen bjöd senare på efterfest där en öl avnjöts av väset i lagom jättesömnig lunk.

Söndagen vaknades vid 11 tiden och avnjöts mestadels lite bakisslött vid datorn primärt för att sedan fortsätta vid tv och lite brum brum från hungaroring. Sen skulle gammelprinsen vårda lite saaban och jag lovade att vara svampletarsällskap.

tja det var väl det mesta ovettiga om den veckan det, hade hade tills nästa gång

RSS 2.0