SSS... Semester, Småland och Stockholmia

Jahaja det var ju ett tag sedan man sist plitade ner någe tok här men jag ursäktar mig med att jag inte har haft någon större tillgång till en dator under nån vecka eller så... Har klarat av den första semesterveckan nu, kommer troligen vara den veckan då det hände mest när man senare summerar semestern... eller kanske den veckan då det hände mest när man summerar sommare... det återstå att se =).

Ja som sagt... direkt på lördagsmorgonen efter sista arbetsdagen barkade det av ner mot småland... det moderliga päronet hade ju kommit på idén att fylla år.. och dessutom ett jämnt antal och trilla över på den sk. döhalvan (något jag gärna påtalat under veckan =).. jaja jag är en liten smula genomelak). Men det var inte en rak resa ner till lilleputtlandet, det blev ett stopp i Linkeboda för införskaffande av diverse extraljusattiraljer och en fika i pedalstället (pedalhemmet). Sen brakade det av resten av vägen till päronen... det tog inte så lång stund att konstatera att det mesta var sig likt i hemhålan. Blev en ganska lugn vecka förutom på tisdagen, då det var kalas i trädgården och ätande av pastasallad i olika omgångar så att magen stog i alla fyra hörnen. När det senare på kvällen lugnat ner sig en smula och det bara var gäster kvar som jag inte lägger någon större vikt vid att träffa klädde jag om i träningskläder och drog till skogs för en 7km runda i måttlig takt. Resten av veckan flöt i lagom lugnt tempo utan några större utsvängingar förutom ett kaffe rep i hultserum med en gammal klasskamrat frän gymnasiet som fått för sig att flytta tillbaka.

Fredagen var mestadels vigd för att resa och jag var uppe i ottan... eller ja i åttan iallafall =P. Målet för resan var vår kära hufvudstad. Väl framme konstaterad jag att vädret verkade vara bättre än på flera dagar och kan väl i efterhand säga att det var helt rätt helg rent vädermessigt. Första punkten efter ankomsten var att inhandla diverse attiraljer för fredagskvällens grillfest.. det sluta med att vi hamnade på diverse olika affärer i olika storlekar men jag måste medge att mången mat ser betydligt osmakligare ut när de ligger i resturnangsize förpackningar. När allt var inhandlat hann vi lagom hem innan karamellen och prinsjägerskan anlände till hufvudstaden med buller och bång... eller iallfall brak när prinsjägerskan kastar paraplyn omkring sig. Grillingen var en munter tillställning med många skratt och dåliga historier =P. Det var en ganska lagom fest med inte allt för sanslöst berusade människor förutom vissa som somnar bland skorna (japp bildbevis finnes). Kvällen mest chokerande händelse: Satt ensamen i sängen och språkade med de vid datorn placerade tu när det plötsligt dyker ner fyra glada festare i sängen. En av dem gjorde chocken ännu värre när hon slet tag i den vässka handen och lade väset brevid sig lite smått oväntat... det var tydligen inte så nog vilken festare man höll i handen och smekte på =), tänker inte klaga men en smula chokerande var det =).... Platsens rättmätige(?) ägare återtog senare sin plats när väsare behövde avlägsna en del av kvällens inmundigade drycker... nej nej.. inget samtal med ulrik... den helt naturliga vägen var det =). Platsen i sängen var för länge sedan bokad men jag fick agera ryggstöd åt en helt slutkörd konsertbesökerska.. hon snusade in till och från så någon sövande effekt har man nog.. .sömnpillret sir Väs.. HAHA.

Lördagsmorgonen började med att man fick vara lussebullebakssällskap och sedan lussedegsjäsprommenadssällskap =) *hitta på nya ord är roligt red. anm.* Det hade ju skvallrats om Jul-I fika i solen någon dag... vilket glömdes bort hela tiden.. men bullarna bidde goda ändå. Efter prommenerande och bakande "sparkades" övriga sömntutor ur sina sängar för att dagen inte skull försvinna helt, eller okejdå riktigt så illa var det inte men ändå.. alltid kul att jävlas lite extra. Vi for efter frukost mot hufvudstadens centralare delar för en dags shopping och tydligen det allt populärare gummisnoddshoppandet. Kamrer H hade fått nys om att i Carl-Gustavs trädgård var det minsann festligheter med diverse events... bland annat bungee jump. Lördagens hoppare var Kamreren själv som efter att ha skakat färdigt summerade att detta var nog ett av livets absoluta höjdpunkter =). Hopparen belönades med en tröja. När detta var avklarat så var det affärsränneri som stog på schemat, det blev en hel del av den varan faktiskt... en hel massa faktiskt. Väsets inköp inskränkte sig till ett armband till den största träningskompisen (ipoden) och en bok att mala genom på semestern. När alla ben var uttröttade bar det av tillbaka till Kamrerbostaden för att ge skosovaren sin tröja som han vid flertalet tillfällen under fredagens grillfest misslyckats med att få me sig, men vem vet han kanske klär i vit platspåse. När alla kvarglömda tröjor givits till dess ägare så drog sällskapet till bro för att inspektera marjasin. Okej då det var inte det enda målet.. vi skulle äta och titta på jordgubshoste filmernas film *nynnar* "we are two ventriloquists, ventriloquists"... pust tjockmätta och toklsluta somnade vi senare på hotell bävern.

Även på söndagsmorgonen vaknade väset och karamellen tidigare än de övriga tu varpå det bleslutades att öven söndagen skulle prommeneras in runt kvarteren.. Sen var det avfärd mot den kungliga trädgården igen då karamellen hade beslutat att hon minsann inte skulle slås på fingrarna av en kamreruschling och även hon tänkte slänga sig i en gummisnodd... sagt och gjort så blev det och det verkar som om hon gick en smula längre i sitt lyckorus och uttryckte sig i att det var bättre än sex och att det måste liggas i för att toppas =). Efter detta var målet gröna lund och karusellåkning.. Det bidde kvastar, spökhus, hiphopsnurrar, vilda musen och nå jetline. Det märks att man blivit äldre på 10 år, det gav inte alls samma kickar som som 1997 =). När alla var karusellade och nöjda så åt vi glass och tittatde 5 minuter på tobbe trollkarl... han bevisade att storleken på staven har betydelse... ja på trollstaven altså.... Slutkörda och borttrollade vankade vi vidare mot den sista punkten i protokollet... gratis standup på big ben. Det är en "klubb" där dessa komiker testar sitt nya materiel och det fanns väl i bakhuvudet att allt kanske inte skulle vara på topp. Måste medge att jag bedrog mig... ack så bra det var. Det var tanter som filosiferade om de blå postlådorna var internet... vad som händer om man släpper navelsträngen efter man klippt av den, en hyperaktiv ringrostig ståuppare med kroppsbyggnad som en kemtvättsgale och en galen mimare som var i världsklass. När krutröken lagt sig konstaterade såväl publik som komiker att det var den bästa showen någonsin på big ben.. snacka om timing med besöket.

Måndagen var en dag i resans tecken och det märktes på de tre hemvändande latiskusinerna att det var en sliten skara som anlände till dalom lagom till lunch. Tuffade den sista vägen hem från resturangie med hopp om att kunna skölja ner en kaffe och somna en lur på soffan innan jag gav mig ut på en träningsrund... men ack vad jag bedrog mig... möten med diverse mostrar drog ut på tiden och det blev ett glas vatten och en stund vid datorn istället... Lagom efter hemkomsten visade sig att resturangie hande bakat bröd och bjöd ut väset i obygden på te och nybakat linfröbröd.. Mums fy bubblans va smaskens det var =). När väset efter brödmumsande och te+kaffedrickande hamnade hemma så stöp han i säng som en fura!

aja nu har jag skrivkramp som bara en väsare kan och ska vila tentaklerna. .hade tills nästa gång vi höres *vinkar*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0