Gubbtjyvar, Beundrarinnan, jobbstrul och LBK on tour.

Börjar väl med en kort summering av förra vecka.. ojoj.. stackar kroppskrället.. 52km löpning på en vecka... den hatar mig säkert och kommer utkräva sin hämd. Förutom det en jättelugn vecka och saker började så smått hanka sig mot det normala igen... karamellen hade ju tagit sitt pick och pack och återgått till att vara linkebodabo, inte utan att det känns lite tomt att inte ha henne här att hitta på en massa galna upptåg med, nåja det finns väl andra knäppgökar att terrorisera *elakt världsherraväldesskratt*.

Det blev ju sedemera helg och sånt... krogjobb på fredag var det planerat, väntade mig en ganska lugn tillställning på sommarkrogen, men ack vädergudarna var inte nöjda med veckans offrande och avlossade en rejäl regnskur precis vid öppningsdags, detta resulterade i att det bidde selmas för hela slanten, med trubarurer inomhus. Det var en lugn tilställning förutom en vresig mustachherre som hade sura släktband inne i baren vilket gjorde att han vänligen ombades att lämna lokalen. Det föll inte herrn i smaken då röster skulle höjas och knuffar skulle uttdelas.. .tillslut tar även en västålamod slut och han bestämde att gubbtjyven skulle ut.. sagt och gjort, de sisådära 30kilonas övertag i väsets favör talade sitt tydliga språk när gubben försökte spjärna emot... eller så att säga.... han följde med vare sig han ville eller inte... något lagom sur och adrenalinstinn återgick väset till sitt vanliga lugna jag och avnjöt en därefter lugn selmaskväll....

Kvällens höjdpunkt var när beundrarinnan gjorde entré med den än så länge lustigaste raggningsrepliken jag råkat ut för. "En av era värdar sa att mina bröst såg fejk ut, gör de det". Herregud vad svarar man där, viss de ser fina ut va men man kan ju inte stå och råglo i arbetsbeklädnad. Beundrarinnan är en kufisk filur, en mysterium lite av.. undrar vad jag har sagt åt henne eller är det bara "uniformen" som lockar. Aja hon har ju varit föremål för ett och annat leende hittils i karriären, får väl skicka till na mitt telefonnummer någongång och be henne ringa när hon är nykter =P. När hela hiet blivit mer eller mindre hemkörda långt efter stängningsdags blev det städning och afterworköl som sigbör när det är den uppställningen som matchas i barregionerna. Lite lagom utmattad och skitslut vankade väset hem till furuborgen och somnade nästan innan han klev in i sovrummet.

Lördagen börjades med lite småslö städning av lägenheten, vilket i sinom tid utmynnade i kaffedrickande och hängande vid datorn. Väset tröttnade emellertid på detta och masade sig iväg till sommarkrogen för att snacka skit med kollegan i dörren och annat lösdrivande folk som man känner mer eller mindre. Många av barfolkskollegorna hade spenderat kvällen och nattens intåg på kräftskiva eller var det nu var för galej och de började såsmåningom ramla in på sommarkrogen mera eller mindre rusiga. Hängde runt med några av dem och snackade skit när plöstligen plommonägarinnan kläckte idén att väset skulle skaka rumpan på trädgården.. nåja han räddades ganska mycket av att det var skumparty, vilket gjorde att man hade blivit så blöt och på övervåningen råder som vi alla vet värme som får saharas stekande sol att likna en kylklamp.. det enda dansanta som blev av var att han tog en svängom med plommonägarinnan till en av kvällens avslutande lugna danser. Mot bättre vetande följde han sedan med till "donken" som sällskap.. urk jag gillar ju inte ens lukten där inne.... stackars folk som jobbar där... ja alla utom en då =). Vinglade därifrån någon halvtimme tidigare än det numera så omskriva sexuella aktiviteterna som det stog om i tidningen. Söndagen var en lathetens dag som bedrevs i soffan eller framför datorn fram till trehugget då det var en löparrunda på schemat. När man svettats klart och duschat bar det av till monte carlo, ja inte furstendömmet utan pizzerian för att sällskapa med plommonägarinnan över en pizza, det var ganska gott men jag konstaterade återigen att karamellen har rätt. Pizza är aldrig så gott som man tror när man beställer.


Förra veckan var den första efter semester *snyfta* fan vad sommaren har försvunnit iväg fort.. aja det var ju bara att masa sig iväg för att jobba av den första veckan i falun.. men jöses vad saker kan strula under en vecka, det var ju helt sjukt vad mycke saker som kan gå fel... det var många fel som var trasiga och därefter gick sönder =). Jobbandeveckans bedrift får väl anses vara att jag skar upp ett litet sår på vänster vad mot en brygga... det var inget jättesår men det tyckte om att blöda iaf, när blodflödet sinat och jag inspekterade skadan visade det sig att det fortfarande satt metallflisor kvar i blodgeggan så det var ju bara att leka doktor och gräva lite med fingrarna. Hela veckan kändes mestadels som en enda stor uppladdning inför helgen, då väs och hans bowlingkamrater tog sitt pack och drog söder ut mot staden Norrköping (tydligen kallat snoka av invånarna). I Snoka annordnades nämligen challenge cup till viken arrangörerna nöjsamt hade inbjudit LBK att deltaga..

Herrjöses vilka resor det kan bli när vi är på turné.. det började redan efter några kilometer med kvarglömda matchkläder varvid ett av ekipagen fick göra ett lappkast och återvända till grangärde för beklädnad.. detta gjorde tyvärr att det uppstod en skilsmässam. Det låter nog allvarligare än vad det var, men det visade sig att bilen som vände även  fraktade kaffet till den planerade fikapausen och det andra ekipaget fraktade smörgåsarna. Detta gjorde ju då att fika på skilda platser bidde en smula omöjligt. Nåväl efter en stunds väntande anlände faktiskt ekipage två och fikat var åter en sammanfogad enhet. Noterbart annars om nerresan är tydligen att den gps-tanten som pratar mest hela tiden verkar ha problem med att välja vettiga vägar tidigt en lördagsmorgon... hon fick ändra rutten mången gång innan det blev den kortaste vägen hon visade... den vägen vi redan visste på förhand var kortast.

Aja, väl på plats var det inte alls så lång tid kvar till första matchen sådet var mestadels bara att skutta i matchkläderna och ut på banan och kasta boll... och som man kastade boll sen då... efter två seriers summering visade det sig att väset och spelpartner hade skrapat ihop 997 poäng!... synnerligen respektabelt på 4 serier =). Det fortsatte något lugnare och väset landade senare på en totalsumma på 919p på sina 4 serier... 13-7 til laget mot ett team mariestad som verkade en smula förvånade över överkörningen. Lördagens andra match var en helomvändning så det förslog då ingen av LBKarna utom gretzky kom upp i samma standard som matchen innan.. förlust med 5-15.. Sen vart det ingen mera match den dagen då Bk Flax hade dragit sig ur i sista stund.. illa illa, men 2 lättförtjänta poäng som vanns medans lbkarna avnjöt öl, mat och minigolfturnering. 

Somliga lagkamrater lade stor vikt på att att hålla vätskebalansen uppe på en hög nivå vilket medförde en hel del mer eller mindre komiska situationer med bortsprugna sovplatser, läckande burkar och skällande hundar. På söndagen var det tidig match 07:30 är okristligt tidigt att kasta kula.. speciellt då en del besökt palats och annat under natten.. aja en hyfsad insats i en match som faktiskt var jämnare än resultatet anger ... förlust med 7-12.

Sen bar det av hemåt, det var en resa som spenderades ömsom skitpratandes ömsom sovandes.. väl hemma visade det sig att det var ov-möte kl 18:00 så lite städning i det vässka hemmet sen så bar det av till repan och ett par timmars skitsnack och skvaller med små inslag av vesäntligheter...

Det får nog vara allt för nu.. nu har jag skrivit så fingrarna blöder och tangentbordet glöder...


eller en sak till... nu kan man vara lite glá... the boss kommer till svecia.... undrar bara vilket datum i december han väljer... =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0